Søndag 13. juni

Heia du!

To uker etter lansering er det nå rundt 70 spennende jobber og over 60 stillingsannonser å sjekke ut  på Heia Nord-Norge .

Du kan blant annet bli personvernrådgiver for SmartDok i Alta, hotelldirektør for Thon i samme by – eller bli med på laget til FDVhuset på Sortland , som nå søker både markedsfører, prosjektleder, programmerer og teknisk tegner.  Sånn bare for å nevne noen. 

Forrige uke kom vi med 9 positive nyheter fra nord. 

Det blir minst like mange denne gang.

 

Lise (24) leder stort byggeprosjekt. Marina (25) blir butikksjef i Lofoten. Og Elisabeth (27) tar over Scandic Vadsø

Som forrige uke har det vært mange gode historier i nord om unge og fremdadstormende ledere. En av dem er  Lise Moen Fjelde,  som er assisterende prosjektleder for HENT. Selskapet bygger skole på Setermoen, et prosjekt til 360 millioner kroner. 

24-åringen fra Sørfold er en av få kvinner i byggebransjen. Med bachelor i ingeniørfag kombinerer hun pendlerjobben med å ta MBA i ledelse på Nord universitet. – Det er spennende å være der det skjer, og se fremgangen. Det var derfor jeg gikk til en entreprenør og ikke prosjektering, sier hun til Avisa Nordland .

Flere er på vei: 

Lofotposten melder at  Marina Thomassen  er ny sjef for Kiwi på Leknes. 24-åringen fra Nordkapp flytter nå fra Melhus til Lofoten for å ta jobben. – En drøm som går i oppfyllelse, sier hun til lokalavisen.

Elisabeth Emanuelsen  (27) har vært i Finnmark en gang tidligere i livet. Ellers har hun reist verden rundt. Nå tar hun turen til Vadsø for å bli hotelldirektør på Scandic

– Jeg har sittet i Oslo og egentlig ikke hatt noe som tilsier at jeg må være der. Jeg har ikke stiftet familie, og er på et punkt i livet hvor jeg kan reise for å gjøre den karrieren jeg ønsker, sier hun til iFinnmark. 

 

Snart åpner Thon nok et stort hotell i Svolvær. Og gode nyheter for enda større prosjekter

Det er to andre typer nyheter som kanskje særlig preger nordnorsk næringsliv for tiden: Stadig flere nye hoteller som åpner. Og fremdrift for mange andre store prosjekter i landsdelen. 

Forrige uke var det Choice som åpnet  Quality Hotel Ramsalt  i Bodø. 2. juli er det tid for  Thon Hotel Svolvær . Ti år etter at kjeden åpnet  Thon Hotel Lofoten , og mange spurte seg om markedet var stort nok – slår kjeden altså til med et søsterhotell et steinkast unna. 

Erik Taraldsen  er direktør for begge hotellene. Han er optimist foran nok en sommer med norgesferie: –  Akkurat nå ser det helt fantastisk ut. Jeg er helt sikker på at juni og juli blir som de pleier å være,  sier direktøren til Lofotposten .

De mange hotellprosjektene over hele landsdelen er et godt tegn for framtida. Det forteller om tro på reiselivet. Men hoteller er vel så avhengig av annet næringsliv. Og heldigvis mangler det ikke på store prosjekter innen teknologi, industri eller energi i nord. 

Her er fem gode nyheter vi har plukket opp denne uka: 

1. HYDROGEN OG AMMONIAKK:  Varanger kraft har fått innvilget utsettelse og lengre tid på seg til å etablere planene om hydrogen- og ammoniakkfabrikk i Berlevåg, melder iFinnmark.

2. FORNYBARE FISKEBÅTER: Ballstad Slip går sammen med tolv partnere i et prosjekt for å bygge hydrogen-elektriske fiskefartøy, skriver Lofotposten

3. SETTEFISK PÅ PLASS: Norway Royal Salmon har investert 750 millioner kroner i nytt settefiskanlegg. Nordlys besøkte denne uka anlegget i Dåfjord.

4. NUSSIR NÆRMER SEG: Gruveplanene for kobbergruve i Kvalsund skrider fram. Anbudsrunden er i gang, og denne uka besøkte prosjektledelsen Markopnesset. – Vi skal bygge verdens beste kobberanlegg, sier prosjektleder Odd Henning Groven til iFinnmark .

5. NASJONALT SENTER: Tromsø kommune og KSAT (Kongsbeg Satellite Services) går sammen om et nytt selskap for å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon. Målet er å styrke miljøet, og skape nye arbeidsplasser.

PS:   KSAT søker nå  systemingeniører . Sjekk jobben her!

 

Slik får Hemnes kommune tilflyttere: Frister med opp til 200.000 kroner i tilskudd til de som kjøper bolig
I forrige ukes nyhetsbrev nevnte vi Hanna Skjæran , som har flyttet hjem til Hemnes. Denne uka har vi snakket med henne om det, og ikke minst et viktig bidrag til at det kunne skje: 

At Hemnes kommune yter 10 prosent tilskudd i kontanter til de som kjøper bolig for første gang i kommunen.

– Det gjorde at jeg kunne kjøpe hus og etablere meg på hjemplassen tidligere enn antatt, sier 27-åringen til Heia Nord-Norge .

Les også hva ordfører  Paul Asphaug  sier om tiltaket – som han mener skal bli en lønnsom investering for kommunen!

PS! Hva synes om dette nyhetsbrevet? Hva kan du tenke deg å lese mer om? Hva vil du ha mindre av? Send gjerne en tilbakemelding direkte til meg på gard@hnn.no . Vi høres!

hilsen Gard

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: +47 917 32 534 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger