Søndag 18. juli

Heia på deg!

Aller først et lite lyttetips: 

Denne uka gjestet faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge podkasten «Nord-Norge i verden» fra SNN, for å snakke om hva jobbportalen skal prøve å bidra til.

Hør episoden her!

 

1. Og nesten først må vi nevne ukas 6-er: 

«Tenk at man kan finne en av de fineste opplevelsene i Norge på en gammel gård. Sjelden har man fått så god mat i midnattssol, omgitt av kyr og sau.»

Dette skriver VG på Godt.no om besøket på Kvitnes gård i Vesterålen. Avisens matanmelder triller en sjelden terningkast 6. 

Matturisme er ikke lenger en våt drøm for Halvar Ellingsen & co. For blir du sulten av anmeldelsen, må du smøre deg med tålmodighet. 

Sommeren er helt fullbooket – det samme er ventelistene. Først mot slutten av august begynner det å bli håp. Men høsten kan som kjent være fin i nord!

 

2. Så til spørsmålet: Hvordan rekrutterer vi til Nord-Norge?

Må folk røske opp alt de har, flytte hit for godt og takke ja til fast stilling – og hvis ikke, så blir det ingenting?

Eller: Kanskje det finnes en mellomting?

Nå er det ikke alle bransjer eller kandidater det vil være aktuelt for. Men for El-Team på Sortland i Vesterålen er i hvert fall svaret ja, kanskje vi skal prøve noe annet.

Selskapet har vokst fra 0 til 60 ansatte på 20 år. Ambisjonene er store, og selskapet erkjenner at det handler om å bli større, for å lykkes i denne bransjen.

– Forskjellen er at vi ønsker at hovedkontoret skal være i nord, sier daglig leder og gründer Mads Røkenes.

Og mens oppdragene renner inn, prøver de nå nye grep for å få tak i folk: Selskapet «søker eventyrlystne elektrikere som vil prøve seg i Vesterålen». Elektrikere melder seg til tjeneste i et halvt år, eller mer.

Arbeidsgiver kan fikse bolig, bil og jobb. Gode vilkår, fridager og hjemreiser. Men også tilrettelegging og kobling til fritidsaktiviteter.

Og hvem vet. Kanskje noen av de som prøver seg i Vesterålen ender opp med å slå seg ned her?

Da må de først komme hit. Skal de gjøre det, må vi få tak i dem.

Det skal Heia Nord-Norge hjelpe El-Team med. Og du kan selvsagt hjelpe oss: Kjenner du en elektriker som kunne tenke seg en periode i Vesterålen?

Send dem hit, eller send oss et lite vink, til faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth kjartan@hnn.no eller 970 06 787.

 

3. El-Team er ikke alene. Her er noen av dem som søker folk:

For å nevne noen. Sjekk flere stillinger på heianordnorge.no!

 

4. Ellers er sommeren her. Eller rettere sagt: Den skulle ha vært her. Men som nordlendingen vet, kan det ligge mange soldager bak to uker med regn.

Og selv om noen forlot landsdelen før stormen denne uka, har mange strømmet til. Flere bilutleiefirmaer, som Hertz i Kirkenes, har vært fullbooket siden mai, melder iFinnmark

 

5. Hotellene er også fulle mange steder. Inkludert Bodø, som har fått 400 nye hotellrom på en drøy måned.

Da vi besøkte hotelldirektør Kenneth Stensland på nyåpnede Comfort Hotel Bodø forrige uke, var det såvidt han hadde tid til å snakke med oss.

En torsdag ettermiddag var forventningen 40 prosent belegg. Helt greit for et nytt hotell. Så rant bestillingene og folk inn utover kvelden. Fasiten ble 97 prosent. Altså fullt.

Og han Kenneth er optimist. Det vil si; corona kan gi en tøff høst. Men i det lange bildet ser han mot både konferanser, andre eventer og ikke minst kulturhovedstaden Bodø mot 2024.

Les mer fra vårt besøk på Comfort i Bodø!

PS! Bildet er på ingen måte likt overalt. Både vær og corona har skremt noen bort. Fra Tromsø meldes det om dårlige tall for juli måned, skriver Nordlys.

 

Vi får håpe det tar seg opp igjen, både været og belegget.

Og fellesferie til tross – nordnorsk næringsliv har ikke tatt pause. Her er noe av det vi har fått med oss i nyhetsbildet den siste tida: 

 

6. NY INDUSTRI: Midt i Ballangen skulle et amerikansk selskap bygge stort innen kryptovaluta. Planene havarerte. Men nå har Narvik kommune, gjennom Narvikgården AS, fått kontroll over området Ballangsleira igjen. Og narvikværingene tenker stort om det som nå er en del av samme kommune:

– Vi har både hydrogen, batteriproduksjon, datalagring og matproduksjon i tankene. For å nevne noe. Målet er at hver eneste kilowatt vi putter inn i området skal brukes til verdiskapning. Ikke noe verdifull energi skal gå til spille, sier administrerende direktør Frode Kristian Danielsen til Fremover.

 

7. FORNYER INDUSTRIOMRÅDE: Odd Berg gruppen i Tromsø melder til Nordlys om store planer for Kullkransvingen på vei mot Stakkevollan. Her skal industri leve side om side med næring, kontor og ikke minst et nytt hotell.

 

8. EKSKLUSIVT HOTELL: Nytt hotell kan det også bli i Henningsvær, hvor familien Spandow og eiendomsselskapet Spabo nå planlegger nybygg på Fredriksenbruket.

Ambisjonen er 16 rom, restaurant spa og andre fasiliteter, kan vi lese i Lofotposten.

 


9. OG HVA MED EN ØY? Noen eiendommer er mer spesielle enn andre. Nå kan du kjøpe en 282 mål stor øy på Helgeland. 

– Et spesielt salgsoppdrag, bekrefter eiendomsmegler Kristine Langfjell til NRK.

Tar du en kikk på prospektet, kan du se mange bilder av den vakre øya – som verken har bygninger, vei eller vann. 

PS! Hva synes om dette nyhetsbrevet? Hva kan du tenke deg å lese mer om? Hva vil du ha mindre av? Send gjerne en tilbakemelding direkte til meg på gard@hnn.no. Vi høres!

hilsen Gard, Heia Nord-Norge

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger