Søndag 10. oktober

Heia på deg!

For to uker siden fikk vi med oss nyheten om Pilar Kapital og et investornettverk av ti kapitalsterke nordlendinger som håper å få enda flere på lag. Slik at et nytt nordnorsk såkornfond kan samle 800 millioner kroner til investeringer i landsdelen.

Denne uka kan du lese mer om satsingen på Heia Nord-Norge, og ikke minst sjekke ut stillingsannonsen som håper å treffe fondets første og ledende forvalter.

En som vil påta seg oppdraget – og ansvaret – for både å utvikle selskapet, fondet og så forvalte etterlengtet kapital rettet mot nordnorske vekstbedrifter. 

Det er fare for inflasjon i slike begreper. Men går nok an å si at dette ligger høyt oppe på lista over landsdelens mest spennende jobber. 

– For den rette personen er dette en unik mulighet. Du får være med på et initiativ som kan bli veldig viktig for landsdelen. Med et nettverk av investorer som vil bidra til ny teknologi, oppstartsselskaper og det grønne skiftet i nord, sier initiativtaker Aino Olaisen, som sammen med Ane Nordahl Carlsen fronter jakten på forvalteren.

 

FORRIGE UKES NYHETSBREV ble dessverre ikke noe av. Årsaken er veldig enkel: Vi hadde rett og slett for mye å gjøre. 

Da vi etablerte Heia Nord-Norge, var det i en tro på at det finnes mange historier å fortelle om arbeidsgivere her nord. Historier som løfter fram mulighetene, og slik tiltrekker seg kompetanse. 

De siste ukene har vi virkelig fått bekreftet dette, med mange nye kunder som har slike historier å fortelle. 

Disse kan du lese på heianordnorge.no. For eksempel om Sofie, Martin og Tonje (bildet) som søker flere kolleger, når Karstein Kristiansen Entreprenør jakter flere byggeplassledere

Du kan lese om Alise som skulle prøve ett år som lærer i nord, og nå har begynt på det tredje. Hun jobber på Hadsel videregående skole, som søker faglærer informasjonsteknologi

Du kan også lese om Nordnorsk Lederutvikling som søker programledereSulland Harstad som jakter ny bruktbilsjef. Og Hadsel kommune, hvor folketallet stiger i takt med optimismen. Her er det ledig stilling som kommunedirektør.

  • Skal vi fortelle din historie? Ta gjerne kontakt ved å svare på denne e-posten, eller ring oss på 777 29 700.

FLERE JOBBER FINNER du som alltid på Heia Nord-Norge!

 

Som vanlig har det skjedd mye annet den siste tiden.

Vi skal prøve å oppsummere det viktigste, og da må vi først nevne fredagens store nyhet for Andøya og Nord-Norge: 

1. ANDØYA SPACE FÅR omsider 365 millioner kroner i egenkapital og tilskudd for å etablere en satelittoppskytingsbase på Andenes. Det bekreftet den avtroppende regjeringen fredag.

Nyheten betyr at byggingen på yttersia av Andøy vil starte raskt.
– Vi har en mulighet til å ta en rolle som romfartsnasjon i Europa, uttaler en fornøyd konsernsjef Odd Roger Enoksen til NRK

2. MILLIONER TIL FLYPLASS: Sparebank 1 Nord-Norge og Sparebank 1 Helgeland banket før helga virkelig til med 30 millioner kroner i støtte til spleiselaget for ny storflyplass utenfor Mo i Rana. Deler av støtten er øremerket utvikling av rutetilbud. 

Støtten skaper ikke uventet misnøye fra andre deler av Helgeland, særlig fra politikere i Mosjøen. Nyhetsredaktør Kenneth Gabrielsen i Rana Blad er ikke særlig imponert: – Smått utrolig at det går an å være så smålig, skriver han, og kaller avgjørelsen modig. 

3. DÅP TIL EN HALV MILLIARD: Forrige uke var det omsider tid for dåp av den nye tråleren Sunderøy, hos Holmøy Maritime på Sortland. 500 millioner kroner er investert i båten, som ifølge Bladet Vesterålen skal være av de mest moderne og bærekraftige i sitt slag.

4. STADIG NYE REKORDER: Og apropos sjømat og rekorder – aldri før har norsk sjømateksport hatt høyere verdi. Norges Sjømatråd meldte denne uka at eksporten i årets ni første måneder var på solide 84,7 milliarder kroner, en verdivekst på 10 prosent fra 2020.

5. SATSER PÅ TORSKEOPPDRETT: Mye av veksten kommer fra laks. Men oppdrettstorsken er på vei. André Reinholdtsen 
og Vesterålen Havbruk samarbeider nå om planer for oppforing av torskeyngel på Steinesjøen i Bø, skriver Bladet Vesterålen

6. PLANLEGGER UNIK DESTINASJON: Tyske Peter Barbulla og familien fikk tilslaget på Bjørnøya i Rødøy kommune. De betaler 4,3 millioner kroner for den 282 mål store øya. Her fins verken vei, vann, avløp eller strøm. Men det hindrer ikke store planer: Ambisjonen er å etablere både rorbuer, hotell og opplevelser, skriver Rana Blad.

7. KJØPER OPP HVALSAFARI: Kapital må gjerne til for å løfte reiselivet. Nå får reiselivsmotoren i Vesterålen nye eiere på laget, melder BLV: Kristian og Roger Adolfsen, AH Holding og Eidissen Consult overtar 80 prosent av aksjene i Hvalsafari AS.

8. FORSINKELSE FOR NUSSIR: Hammerfest kommune ga nylig stoppordre til Nussirs anleggsarbeid for den planlagte gruva i Repparfjord. En klage på byggetillatelse krever formell ny behandling. Direktør Øystein Rushfeldt beklager forsinkelsen, men sier til iFinnmark at dette i utgangspunktet ikke får store følger.

9. NYE GRUVEPLANER 1: Lebesby kommunestyre har bevilget 150.000 kroner i tilskudd til workshop og undersøkelser for gruveselskapet Metamorphic AS. Selskapet vil gjøre prøveboringer i Váđasbákti, for å undersøke mulige mineralforekomster. Dette er et samisk område, og reindriftsnæringen sier seg negative til planene. 

10. «NYE» GRUVEPLANER 2: Nye Sulitjelma Gruver AS jobber med planer for gjenoppstart i den gamle gruva i fjellet med samme navn, skriver AN. Produksjon på opp mot 400.000 tonn råmalm årlig kan gi opp til 80 arbeidsplasser, ifølge avisa. 

11. DØGNÅPEN DAGLIGVARE: Distriktenes dagligvarebutikker har til nå ikke kunnet konkurrere med store byer på åpningstider. Men nå kan det tas igjen, og mer til: Nordmela Landhandel åpner kommende uke Nord-Norges første døgnåpne butikk, med selvbetjening. 

12. FRA TESLA TIL MO: Batterifabrikken Freyr meldte denne uka om tre solide rekrutteringer. Zukui Hu, Valentin Rota og Guillaume Mancini kommer alle fra den relativt kjente bilprodusenten Tesla, og skal jobbe med henholdsvis salg, forretningsutvikling og forskning.

13. SKAL FRAMSNAKKE NARVIK: Narvikregionen næringsforening har ansatt Ida Mari Larsen som prosjektleder for tilflyttertjenesten. Det vil ifølge Fremover si at hun skal legge til rette for bolyst og gjøre regionen tilgjengelig for tilbakeflyttere og tilflytttere. 

14. NYE TROMSØ-TOPPER: Tromsø kommune har nylig rekruttert nye ledere til sentrale posisjonerGrete Kristofferen går fra Nav Troms og Finnmark til jobb som samfunnsdirektør, mens Geir Andersen skifter beite fra Norsk polarinstitutt for å bli finansdirektør i kommunen. 

PS! Har du fått videresendt denne e-posten? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på dette nyhetsbrevet? Da kan du sende dem til heianordnorge.no for å melde seg på!

hilsen Gard, Heia Nord-Norge

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger