Tirsdag 3. januar

Heia på deg – god tirsdag og godt nytt år!

Vi har akkurat trødd over dørkarmen til 2023, og alle skal forberede seg på et nytt år. Noen av dere skal ansette. Andre er kanskje på jakt etter nye muligheter.

Uansett hvilken kategori du tilhører: Her er våre 3 beste råd, basert på både beste praksis og konkrete erfaringer det siste året. 

 

TIL KANDIDATER: 

1. – Den beste søknaden til nye jobber er å gjøre en knallbra jobb der du er, sier rådgiver og partner Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge. For mye fokus på neste steg kan virke mot sin hensikt. 

2. – Ikke vær redd for å søke på en stilling du har lyst på, oppfordrer markedsfører Angelica Remen. Husk at det verste som kan skje er at du blir invitert på intervju. Og uansett blir navnet lagt merke til. 

3. – Bruk 15 minutter på å friske opp Linkedin-profilen din, oppfordrer Kjartan. For rekrutterere er verdens største CV-base stadig viktigere – og profilen din mer kritisk enn en klassisk CV.

👩‍💻 Venter du på drømmejobben? Registrer deg i vår nordnorske kandidatbase, så tar vi kanskje kontakt. Det tar noen få minutter. 

 

TIL ARBEIDSGIVERE: 

1. – Husk å svare på alle henvendelser og søknader, oppfordrer markedsfører Madeleine MoeTett kontakt med kandidater øker sjansen for suksess. Det er også god Employer Branding. 

2.  – Vær med på å utvikle karrieren til dine ansatte, gjennom involvering og videreutdanning, oppfordrer Kjartan. Menneskene er det viktigste du har – det bør synes på investeringene!

3. – Dere kan ikke bli for synlig, minner Angelica om. Som oftest vet kandidatene mindre enn du tror. Både kortsiktig synlighet og langsiktig merkevarebygging må til for å få tak i folk fremover.

📞 Skal du lyse ut en jobb eller bygge merkevare?  Ta kontakt ved å svare på denne e-posten, så tar vi gjerne en uforpliktende prat!

 

Et nytt år er også en god tid for å se etter nye muligheter. Akkurat nå er det mange slike i nord. Her er noen jobber hvor vi bistår med kandidatsøk og rekrutteringsbistand for tiden: 

🧑‍💻 Harstad-kontoret til Sikri står bak et av Norges ledende systemer for kvalitet og internkontroll. Nå søker de Tech Lead

🏥 Sømna kommune søker flere ledere for tida – blant annet områdeleder for helse og velferd. Les mer om kommunen her!

🏗 Sortland kommune søker to byggesaksbehandlere til ungt og faglig sterkt miljø på teknisk. Les og hør mer om mulighetene!

⛰ Storheia Arena søker utviklingsleder med store tanker – til det som kanskje er en av de tøffeste jobbene i regionen akkurat nå?

 

PS!HNN.no kan du jevnlig møte de vi har bistått med å rekruttere. Blant dem tidligere medietopp og idrettsprofil Niels Røine, som blir daglig leder i Kirkenes Næringsforening

 

På vår jobbportal finner du også markedsføring av en rekke andre muligheter. Kan noen av disse jobbene friste? 

🏦  Sparebank 68° Nord søker administrerende banksjef

🌄 Rødøy kommune søker kommunedirektør

⚡️ Store Norske på Svalbard søker administrerende direktør

🏙 Molobyen Utvikling i Bodø søker daglig leder

🏭 Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS) søker næringsutvikler

🐟 Nova Sea har flere ledige stillinger. Sjekk dem her!

👩‍⚕️ Træna kommune søker rådgiver folkehelse / helsesykepleier

 

📰 Nyhetsbildet er fortsatt litt i feriemodus, men et par store og små nyheter er verdt å merke seg. Her er noen av dem: 

🐟 Gaia Salmon har hentet 392 millioner kroner i frisk egenkapital for å bygge smoltanlegg på Træna (Rana Blad)

📈 Samtidig har Gigante Salmon opplevd opptur på børsen det siste året – som et av få landbaserte oppdretsselskaper (AN.no)

🏭 Ferrosilisum har vært god butikk på Senja: Finnfjord passerte i fjor solide 2 milliarder kroner i omsetning (Folkebladet)

🏨 Reiselivet går mot spennende år i Nord-Norge, og det bygges mye. Her er tre av de spennende planene som er omtalt nylig: 

1️⃣ Hotell Buvika planlegger et spektakulært hotell på Kvaløya

2️⃣ Harila-familien vil bygge eksklusive gammer i Vadsø

3️⃣ Mosjøen Hotell vil bygge kraftig ut – fra 34 til 80 rom

 

Nyttår kan også være en god tid for å lære noe nytt, som vi oppfordret til i vår adventskalender før jul. Disse rådene er fortsatt gode: Sjekk Facebook-siden for alle 24 lukene!

God ny uke videre!

hilsen Gard & alle oss i Heia Nord-Norge

Står du fast i en rekrutteringsprosess? Det er kanskje på tide å prøve noe nytt. Her er 4 gode råd

PS! Har du fått denne videresendt? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på nyhetsbrevet? Gå til heianordnorge.no!

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: +47 917 32 534 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger