Søndag 6. juni

Heia Gard!

Fredag rant det på med nye stillinger til jobbportalen på Heia Nord-Norge. Vi håper vi klarer å publisere alle før helga er over. Hvis ikke kommer de siste i morgen tidlig. Her gjelder det å følge med!

Allerede er det over 50 muligheter du kan sjekke ut på hnn.no. Blant de mange spennende jobbene er aktivitetsleder til Ctrl Makerspace på Lovund. I Vesterålen søker Karstein Kristiansen Entreprenør etter prosjektledere, byggeplassledere og fagarbeidere. Mens Tromsø kommune jakter både finansdirektør og samfunnsdirektør.

Sånn bare for å nevne noen. 

Vi har lovet 9 positive nyheter fra nord. Og det skal du få. Det kunne sikkert vært 90. Disse får vi plass til denne gang:  

 

1, 2, 3: Karoline (33) ble redaktør i Vadsø. Etter 17 år kom Hanna (27) tilbake til Hemnes. Viktora (24) fikk drømmejobben

1. – Jeg føler meg allerede hjemme, sier Karoline Almås Sørensen (33) til Finnmarken. Tromsøkvinnen er ny redaktør for samme avis, og kommer nordover etter 13 år sørpå. 

Til Vadsø har Karoline med seg samboer, husplaner og optimisme: –  Det er så mye positivt og spennende som skjer her, og det skal vi også gjenspeile i avisa, sier hun. 

2. – Hemnesberget og Helgeland har en spesiell plass i hjertet, sier Hanna Marie Søderkvist Skjæran (27) til Rana Blad. Hun flyttet fra hjembygda med familien som 9-åring.

Etter 17 år i Sverige og Trondheim tok Hanna Maria med seg jobben i Multiconsult til kontoret på Mo. Hun har kjøpt hus i Hemnes. Og der skal hun absolutt bli værende, sier 27-åringen.

3. Hjem til Helgeland har også Viktoria Sørmo Nilsen (24) flyttet. Etter fire år i Trondheim returnerte hun i fjor til Mo i Rana, og ny jobb som ergoterapeut ved sykehuset i hjembyen. 

– Jeg er hjemkjær og følte at det var riktig å komme tilbake. Mo i Rana er en veldig fin by, sier Viktoria til Rana Blad. 24-åringen vil  gjerne også anbefale både utdanning og yrke som ergoterapeut.

 

DISSE HISTORIENE ER ikke unike, men eksempler på gode nyheter om noen som flytter nordover med kompetanse, engasjement og framtidstro. Ja, heldigvis er de ikke unike.

Første kvartal 2021 økte folketallet i nord med 326 innbyggere, etter to år med nedgang. Trenden synes også på visningene, skal vi tro eiendomsmegler Kristin Amundsen. Hun gjestet nettopp Sparebank 1 Nord-Norges podkast «Nord-Norge i verden» for å snakke om det hun mener holder på å bli en trend

 

4, 5, 6: Rekordsommer på Kvitnes gård. Optimisten Petter Stordalen er tilbake. Mosjøen Hotell pusser opp for fullt

4. Det ligger an til rekordsommer for Kvitnes Gård, skal vi tro vert og restaurantsjef Halvar Ellingsen. Til Bladet Vesterålen sier han at det går det mot flere gjester i hele sommer enn hele 2020.

Hva er oppskriften? Enkelt sagt, vanskelig gjort: Lokale råvarer, mat i verdensklasse. Slik har Ellingsen & co skapt oppmerksomhet. Og trekker folk til restauranten langt utenfor hovedveien. 

5. En annen optimist er Petter Stordalen. Han bygger flere nye hoteller i nord, og denne uka åpnet Quality Hotel Ramsalt i Bodø. Stordalen er på offensiven etter et tungt 2020, og sa til AN:

– Vi har et hotell med 100 arbeidsplasser, hundre skattesedler. Fødselstallene skyter i været. Bodøværingene elsker åpenbart mer enn bare været. Det er optimisme og fremtidstro!

6. Den tredje optimisten i denne sammenheng blir Pål Arthur Baadstrand, ny eier av Mosjøen hotell. Han investerer for tiden betydelige summer i totalrenovering av det slitte hotellet. 

14 av rommene er pusset opp til årets sommersesong, og da blir det delvis pause i arbeidene. Rett og slett for å ta unna trykket: Baadstrand sier til lokalavisa at han forventer fullt belegg. 

 

MEN EN VIKTIG bekymring preger samtidig reiselivet: Mangel på arbeidskraft. På Fru Haugans hotell har direktør Ellen Løvold Strand gått fra tunge permitteringer til for få folk på jobb. Strenge innreiseregler gjør det krevende å hente utenlandske arbeidere. I verste fall blir det fullt hotell og stengt restaurant i sommer. 

Tungt er det også for Oscarbrygga, Emaus Pub & Spiseri og Lovund hotell, melder Rana Blad: – Vi klarer ikke denne sommeren hvis ikke grensene åpner, sier Asle Lyngøy på Lovund. 

 

7, 8, 9: Gigantfabrikk på vei til Kvalsund. Narvik tenker på togrute til Kina. Tromsøgründer henter 60 millioner

7. Det mangler ikke på store prosjekter i nord. Denne uka kom nytt om et av de største: Horisont Energi AS vil bygge en av verdens største ammoniakkfabrikker på Markoppneset i Kvalsund. 

Til iFinnmark anslår Horisont-sjef Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen opp mot 100 arbeidplasser når første del av fabrikken står klar i 2025. Investeringene antydes til rundt 10 milliarder kroner. 

8. Det har vært mye fokus på Nordnorgebanen de seneste åra, men den internasjonale jernbanen vi allerede har bør ikke glemmes. Og nå ser Narvik østover. Langt østover, melder Fremover. 

Narvik havn har inngått en samarbeidsavtale med en logistikkhub i 21-millionersbyen Chongqing. Målet er forbindelsen Arctic Route, for frakt av gods mellom øst og vest. 

9. I 2017 etablerte gründer og tromsøgutt Arne-Morten Willumsen boktjenesten Bookis. Fire år senere henter selskapet solide 60 millioner kroner i egenkapital fra tunge investorer. 

Selskapet drives i dag fra Oslo, men med et sterkt anker i nord: Selskapet har fortsatt forretningsadresse i 9000-byen. – Det skal være litt Tromsø-sjel i dette, sier Willumsen til Nordlys / Nord24. 

 

OG DETTE ER bare noen av de mange planene for vekst i nord. Men skal du vokse fremover, og ansette mye folk, så er rådet fra NHO-toppen Christian Chramer klart: Du må si det!

– Hvis du vet at du skal ansette 20 til de neste årene, må du fortelle dette høyt og tydelig, sier han til Heia Nord-Norge. 

Noen klarer dette veldig godt. En av dem er Hinnstein i Harstad. Da ingeniørselskapet nylig meldte om 12 nyansettelser, slo de til og sa at de gjerne ville ansette 12 til.

 

Som 31-åring ble hun sjef for Nord-Norges største hotell. Hvilke karriereråd deler direktøren videre?

hnn.no kan du også lese de beste karriererådene fra hotelldirektør Ida Kristine Jakobsen (33).

Du møter Victoria (23) som jakter drømmejobben i Nord-Norge.  

Og du kan lese min kollega, medgründer og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge om betydningen av strategisk rekruttering

Sist, men ikke minst: Du kan sjekke over 50 spennende jobber i Nord-Norge! Alle finner du i vår jobbportal

PS! Hva synes om dette nyhetsbrevet? Hva kan du tenke deg å lese mer om? Hva vil du ha mindre av? Send gjerne en tilbakemelding direkte til meg på gard@hnn.no. Vi høres!

hilsen Gard Michalsen, Heia Nord-Norge

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: +47 917 32 534 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger