Søndag 4. juli

Heia på deg!

Emnefeltet i denne ukas e-post handler om Norges brannskole. De skal mer enn tredoble bemanningen, og bli til Brann– og redningsskolen.

Gjennom flere tiår har det vært kurssted og brannskole på Fjelldal i Tjeldsund kommune, et steinkast fra Evenes lufthavn, midt mellom Harstad og Narvik.

Det skal det fortsatt være. Men fra å være en utdanning for ansatte brannmannskap, blir dette fra 2023 en toårig fagskoleutdanning.

Her snakker vi investeringer på over en halv milliard kroner. Mange tusen kvadratmeter i både skolebygg, brannstasjon og øvingsareal.

Og folk. Mange nye folk.

OVER 100 FLERE skal de faktisk bli. Disse skal hentes fra regionen eller lokkes til Hålogaland. Men vel så mye til store faglige ambisjoner.

– Vi skal bli blant de beste i landet på skoledrift, sier direktør Agnar Christensen.

Disse ambisjonene kan du lese mer om på Heia Nord-Norge – og sjekke ut de første tre stillingene som nå er lyst ut!

 

DER KAN DU også ta en kikk på de mange andre jobbene som er lyst ut i Nord-Norge akkurat nå. For å nevne fem av disse:

  1. Nettskolen i Nordland søker fagleder
  2. Designstudioet by north søker industridesigner / emballasjeutvikler
  3. Narvikregionen næringsforening søker prosjektleder for tilflyttertjenesten
  4. SINTEF Helgeland søker MSc / forsker / seniorforsker innen miljømessig bærekraft
  5. Norinnova søker forretningsutviklere

 

SOM VANLIG ER det mange gode nyheter å melde om fra nord. Det er ikke godt å vite hvor vi skal begynne. Det blir langtfra plass til alle. Og vi rekker ikke mye om hvert punkt heller.

Men et forsøk på en kort oppsummering av noe av det som har skjedd den siste tida kommer her:


1. HOTELL I HAVGAPET: Det gamle fryseriet i Nyksund kan bli nytt hotell. Slik ser arkitektselskapet Snøhetta for seg bygget, og Nyksund Fryseri AS planlegger i disse dager investeringen på 100 millioner kroner, skriver Bladet Vesterålen.

2. SOM HAKKA MØKK: Hyttetoaletter er god fabrikk. Nå skal Cinderella bygge ny fabrikk på Furuflaten til over 70 millioner kroner, melder Nord24.

3. 224 MILLIONER PLUSS: Laks har vært god butikk de seneste åra. Lovundlaks fikk i fjor en omsetning på 660 millioner kroner, og et resultat på solide 244 millioner, kan vi lese i Rana Blad.

4. HARSTAD + NARVIK = SANT: Det ville kanskje vært en utenkelig setning for noen år siden. Men nå investerer altså Nordic Gruppen til Sverre Utvåg i nytt leilighetshotell midt i Narvikfjellet. Med på laget er også vesterålingen Knut Roald Holmøy. Les mer hos Fremover.

5. BJØRN BYGGER BOLIGER: Og det er ikke hvilken som helst bjørn. Bjørn Dæhlie har fått med seg Rolf Arne Høyen og Rino Santocono på å bygge 40 nye boliger i Evenes, melder Fremover. Kommunen er også med, og nær halvparten av enhetene kan bli kommunale boliger.

6. NEW YORK, NEW YORK: Freyrs nye batterifabrikk på Mo kommer stadig nærmere. 8. juli blir selskapet notert på New York Stock Exchange, og det skal feires sammen med byen hele uka, melder Rana Blad.

...og mer om hvordan batterifabrikken kan forandre hele Rana-samfunnet, kan du lese på Heia Nord-Norge.

7. FUSJONERER MED ELDEN: Tromsø-advokatene Cecilie Drechsler og Anett B. Osnes Fause får mange nye kolleger, skriver Rett24.no. Advokatfirmaet Drechsler blir nå en del av advokatfirmaet til John Christian Elden.

8. BLIR NY STYRELEDER: Marianne Elisabeth Johansen blir ny styreleder for Universitetet i Tromsø. Hun har bakgrunn som styreleder i Norges Sjømatråd, styremedlem i Elkem ASA og ledererfaring fra Oslo Universitetssykehus. Christian Chramer, som var foreslått som leder, blir styremedlem. Nye varamedlemmer til styret er Trude Slettli og Arve Ulriksen.

9. HUN BLIR FISKARLEDER: Hanne Fagertun fra Værøy tar over som daglig leder for Nordland fylkes fiskarlag. Hun har studert eksportmarkedsføring ved Nord universitet, vært eksportsjef i Salten fiskeindustri og jobbet for flere fiskeforedlingsbedrifter.

10. HUGVIK NY RÅDMANN: Bodø er blant de mange kommunene som har jaktet ny kommunedirektør – som jobben nå heter de fleste steder. Denne uka ble det kjent at arbeids- og velferdsdirektør Kjell Hugvik i Nav har fått toppjobben. 59-åringen har også bakgrunn som journalist, redaktør og kommunist med dekknavn. Mer om det kan du lese hos AN.

11. HENRIKSEN TIL HURTIGRUTEN: Avtroppende stortingsrepresentant Martin Henriksen fra Arbeiderpartiet går ut av politikken etter høstens valg. Han blir nå leder for bærekraft og samfunnskontakt i Hurtigruten.

 

Det var alt for denne gang, men vi kommer snart tilbake med mer. I mellomtiden kan du følge med på heianordnorge.no. Og ikke minst nyte sommervarmen i nord de neste dagene!

PS! Hva synes om dette nyhetsbrevet? Hva kan du tenke deg å lese mer om? Hva vil du ha mindre av? Send gjerne en tilbakemelding direkte til meg på gard@hnn.no. Vi høres!

hilsen Gard

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger