Søndag 5. september

Heia på deg!

Først og viktigst – her er 3 profilerte stillinger denne uka: 

Sjekk mange flere jobber på Heia Nord-Norge!

 

DENNE UKAS STØRSTE nyhet i nord kom definitivt fra verfts- og leverandørkonsernet Westcon: På Nesna planlegger de et storstilt produksjonsanlegg for havvindmøller.

Det er snakk om opp mot 1000 ansatte, og milliarder i omsetning.

Det satses stort på havvind i flere land, og det er denne satsingen Westcon vil sikte seg inn mot. Rana Blad fortalte tidligere i uka om hvordan et tilfeldig møte mellom daglig leder Arnt Skogsøy i Westcon Helgeland og Stein Espen Bøe i Sintef Helgeland førte til samtaler om et mulig anlegg på Nesna.

Bakgrunnen er her, som ofte ellers, naturgitte forutsetninger:

Utenfor Westcons eksisterende anlegg i Langsetvågen er det brådypt. Dermed kan produksjonen starte i tørrdokk, og støpes videre på havet rett i nærheten. – Få steder er så godt egnet som Langsetvågen, sier Bøe til Rana Blad.

Med på laget er også Helgeland Betong. Prosjektet går nå fra mulighetsstudie til forprosjekt, og deretter reguleringsplan. Denne fasen tar trolig halvannet år.

 

HAR DU IKKE hørt om prosjektet før nå?

Det er kanskje ikke så rart. Det er, så langt vi kan se, kun omtalt i lokalavisen. Søket NRK.no viser ingen spor av saken. Dagens Næringsliv eller E24 har heller ikke fått det med seg.

En nyhet om 1000 arbeidsplasser.

I en kommune med 2000 innbyggere. 

 

EN STILLHET FRA oslomediene som dessverre er vanlig. 

Nå kjenner jeg ikke PR-strategien for Westcon i dette tilfellet, eller agendaen i de store mediene forrige uke. Men som tidligere sjefredaktør i E24 vet jeg hvor blind man kan bli i hovedstaden. 

Det som skjer nærmest, tar mest plass.

Og er du ikke på børs, er det vanskelig å nå opp i finanspressen.

 

SÅ SKAL DET sies: Det er ikke alltid nordnorske aktører planlegger og presenterer nyhetene sine på den beste måten.

Mer enn en gang har jeg vært på jobb i Oslo og sett store nyheter fra nord bli borte i en slapp pressemelding, dårlig innsalg eller galt tidspunkt. Som gir mye mindre omtale enn saken hadde fortjent. 

Den gode nyheten er at det går an å gjøre noe med dette. 

Trenger du innspill til PR-strategier som fungerer?

Heia Nord-Norge tilbyr også rådgivning og mediebistand. Les mer om det på hnn.no, eller ta kontakt på gard@hnn.no / 91732534.

 

Hva har ellers skjedd i Nord-Norge denne uka?

Her er 5 saker vi har fått med oss og synes er verdt å nevne: 

1. FEEL24 VOKSER VIDERE: Mats Ola Martinsen har virkelig truffet planken med trening i nord. Han har etablert, kjøpt opp og samlet det som nå er hele 31 sentre. To til er på vei. Nord24 melder om gode tall, og 4,6 millioner i overskudd også i et tøft 2020.

2. LNS FÅR MILLIARDKONTRAKT: Det nordnorske entreprenørkonsernet Leonhard Nilsen & Sønner AS skal bygge ny E6 forbi Trofors sør på Helgeland. Selskapet fikk kontrakten på 1,6 milliarder kroner i konkurranse mot et norsk og et finsk selskap. Veien skal stå klar i 2025, ifølge vegvesenet.

...mens ingen nordnorske selskaper er kvalifisert for å bygge Hålogalandsvegen. Skanska Norge, ASTM S.p.A (Italia) og Gulermak (Polen) får være med til neste runde.

3. HUSBANKEN ANSETTER I NORD: Husbanken har i dag 28 ansatte i Bodø. Samtidig som organiseringen av regionkontoret endres, og noen ansatte flyttes over til Fylkesmannen, utvides kontoret nå med fire nye utviklere. Det melder Avisa Nordland.

4. KAFE & COWORKING: Pandemien har endret måten mange jobber på, og Dagens Næringsliv meldte forrige uke om stadig nye kontorfellesskap som dukker opp i distriktene. Nå kommer ett til på Sortland, hvor Lise Andersen åpner Smia Cowork i den tradisjonsrike Andersen-gården, kan vi lese i Bladet Vesterålen.

Kontorfellesskapet samlokaliseres forøvrig med Lille Kvitnes kafé - en avlegger av det som er Norges kanskje mest populære spisested i 2021, Kvitnes gård.

5. SYNNE (24) BLIR SJEF: Synne Bakken Ulsnæs flytter hjem fra Bodø til Meløy for å bli daglig leder i Mediehuset Kulingen AS. Det familieeide selskapet gir blant annet ut lokalavis Framtida.

– Jeg er ung, fersk og har masse overskudd. Og jeg trives når læringskurven er bratt, sier 24-åringen til Avisa Nordland.

PS! Hva synes om dette nyhetsbrevet? Hva kan du tenke deg å lese mer om? Hva vil du ha mindre av? Send gjerne en tilbakemelding direkte til meg på gard@hnn.no. Vi høres!

hilsen Gard, Heia Nord-Norge

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger