Lørdag 4. desember

Heia på deg, god lørdag!

1. Skriv kortere stillingsutlysninger!

2. Har du sett deg ut drømmearbeidsplassen? Ta kontakt! Det verste som kan skje er at de vil snakke med deg

3. Husk å svare på alle søknader. Det motsatte er dårlig merkevarebygging og kan koste deg gode kandidater

OG SLIK KAN vi oppsummere de tre første lukene i årets adventskalender fra Heia Nord-Norge. Målet er å gi noen enkle, konkrete og håndfaste råd til både arbeidsgivere og kandidater. 

Følg med på LinkedinFacebook eller Instagram de neste!

 

ETT AV RÅDENE vi nok kommer tilbake til, fikk våre lesere fra NHO-topp Christian Chramer for et halvt år sidenSkal du ansette mange de neste årene, så bør du fortelle om det!

En av bedriftene som nå gjør det, er EY. Konsulentgiganten som i dag har rundt 70 ansatte i Nord-Norge, varsler at de skal bli 30 rådgivere til. Flere revisorer blir det også. Les mer om det her!

Det mangler ikke på spennende stillinger lyst ut akkurat nå heller. For eksempel søker Sparebank 1 Nord-Norge ny leder for analyse og dataplattform – en virkelig sentral rolle i konsernet.

Og hvis du kjenner en psykolog som vil nordover, kan du nå tipse hen om en spennende og viktig mulighet i Vadsø: Nav Troms og Finnmark søker kollega som vil bli med og hjelpe folk ut i arbeid. 

5 ANDRE JOBBER som er verdt å nevne: 

Flere finner du alltid på Heia Nord-Norge!

DER KAN DU også lese om en som har fått jobb: Viktor Johnsen blir næringssjef i Sortland. Heia Nord-Norge har bistått i rekrutteringen, i samarbeid med Kjelseth Consulting.  

 

Vi lovte også 13 gode nyheter fra nord. De kommer her!

1. BYGGER FABRIKK 1: Bergen Carbons Solutions melder at fabrikken for karbon nanofiber i Mosjøen kommer nærmere. Byggestart kan bli til våren, sier Jan Børge Sagmo til Helg.no

2. BYGGER FABRIKK 2: Gen2 Energy nærmer seg realisering av hydrogenproduksjon i Mosjøen. Her er det også snakk om byggestart til våren, og opp mot 50 ansatte i fase 1.

3. NESNA FÅR LÆRERSKOLE: Nesna gjenoppstår med lærerutdanning allerede til høsten. Men aksjonistene er fortsatt skeptiske – fordi dette skal skje i samarbeid med Nord Universitet. 

4. HARSTAD, FINNSNES, NARVIK: De tre nevnte stedene får også lærerutdanning i regi av Universitetet i Tromsø. Harstad blir først ut med studiestart allerede høsten 2022, melder HT.

5. GRUVEAVFALL KAN BRUKES? Mens debatten fortsatt går om Nussir, kommer nyheten om gruveavfallet kanskje ikke må dumpes – men brukes som sementerstatning. Dette skriver TU.

6. REKRUTTERER I RAKETTFART: Isar Aerospace etablerer seg nå lokalt for å skyte opp satelitter fra Andøya Spaceport. Selskapet varsler 20 ansettelser allerede i 2022, skriver VOL

7. STÅLSETTER FOR FLERE: Flere skal det også bli hos Celsa Ameringsstål på Mo. Med oppskalering til døgnkontinuerlig drift blir det minst 10 nye ansettelser før jul, kan vi lese i Rana Blad

8. UTVIKLER NY HYDROGENBÅT: Teco2030 og Grovfjord Mek. planlegger å bygge en hydrogendrevet havnebåt, melder Fremover. Og setter ytterligere fart i hydrogenhovedstaden. 

9. BLILYST OG BOLYST: Det er mye snakk om gigantplanene til Aker i Narvik, og selskapet har nå startet arbeidet for å bidra til attraktivitet og bolyst – som må til for å tiltrekke seg arbeidstakere. 

10. UIT SKIFTER TAKT: Samtidig som gigantene satser tungt, rigger UiT Campus Narvik seg for det grønne skiftet. Fremover melder at universitetet nå går tungt inn i hydrogen.

11. JA TIL DAVVI: Lebesby formannskap sier ja til å anmode om at staten tar Davvi vindkraftverk til behandling. Kommunestyret avgjør kommunens endelige uttalelse 15. desember. 

12. BRAKØYA VÅKNER IGJEN: Tre gründere holder nå på å gjenopplive handelsstedet Brakøya, skriver BLV. Ambisjonen er et reisemål i særklasse, med overnatting og opplevelser. 

13. SUPERLAG GIR MILLIONER: Bodø/Glimts eventyr i Europa måtte nevnes tidligere i høst. Eventyret gir også penger i kassa. Finansavisen melder at inntektene har passert 70 millioner. 

Og siste kapittel er ikke skrevet: Torsdag kan Glimt sikre gruppeseier, med bortekamp og reise helt til Ukraina. Vi sier selvsagt Heia Nord-Norge og Heia Glimt!

Enn så lenge – god helg og nyt det kalde vinterværet!

PS! Har du fått videresendt denne e-posten? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på dette nyhetsbrevet? Da kan du sende dem til heianordnorge.no for å melde seg på!

hilsen Gard, Heia Nord-Norge

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger