Søndag 6. februar

Heia på deg – god søndag kveld!

MEN HVOR MYE koster en kommune? 

Det var et av de artige spørsmålene i kommentarfeltet da Evenes kommune lyste ut stilling som kommuneselger for litt siden. Eller samfunnskontakt, som stillingen også kalles. 

Ja, målet er jo nettopp å selge kommunen. I en tid der aktiviteten bokstavelig talt lander av seg selv på Evenes, er målet mest mulig aktivitet og flest mulig som bosetter seg i kommunen. 

Oppdraget er kort og godt 500 nye innbyggere. I første omgang, sier ordfører Terje Bartholsen. Kan du hjelpe han med det, så er første steg å lese denne saken og stillingsannonsen

UTFORDRINGEN FOR EVENES er ikke unik. Private og offentlige investeringer gir mange nye arbeidsplasser. Utfordringen er å finne folk til disse. Få dem til å velge både jobb og sted. 

Mosjøen er et slikt sted. Der søker næringsforeningen nå prosjektleder. Også her med alternativ tittel: Attraktivitetsagent.

Bø i Vesterålen jaktet nylig prosjektleder til en lignende jobb. Den ble nettopp besatt, av tidligere VOL-redaktør Geir Bjørn Nilsen

Mens Iselin Breirem har fått jobb som prosjektleder i Rana Utvikling, med ansvar for omdømme og attraktivitet. Det kan du lese mer om i Rana Blad.

MO I RANA er kanskje stedet som har den største jobben foran seg, med Freyrs planer for 1500 nye ansatte. Men det er også stedet som er kommet lengst.

Nylig inngikk batteriselskapet selv avtale med lokale selskaper og Sparebank 1 Helgeland om å garantere for boliger – slik at de kan bygges raskere. Og stå klar til ansatte banker på døra. 

FOR REKRUTTERING HANDLER definitivt også om slike ting. Og det har Meløy Næringsforum tydelig i mente, når et rekrutteringsprosjekt nå er på vei:

I lokalavisa Kulingen kan vi lese at målet er å inspirere både til moderne utleieboliger og nye tilbud i sentrum. I tillegg til synlighet for spennende jobbmuligheter, selvsagt.  

DEM ER DET som kjent mange av.

Equinor lyser for tiden ut rundt 20 stillinger i Harstad. Les mer på Heia Nord-Norge om hvordan byen tiltrekker seg både doktorgrader og geologer i verdensklasse!

På HNN.no finner du blant annet også disse jobbene: 

Og vet du en jobb som burde vært på denne lista? Ta kontakt!

hilsen Gard Michalsen, Heia Nord-Norge

PS! Har du fått videresendt denne e-posten? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på dette nyhetsbrevet? Da kan du sende dem til heianordnorge.no for å melde seg på!

 

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: +47 917 32 534 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger