Lørdag 12. mars

Heia på deg – god lørdag!

EN STILLING SOM lyses ut, det er en ledig jobb.

12 stillinger som lyses ut, det forteller en historie. 

Og den historien fortalte Andøy kommune for noen uker siden. Med dobbeltsider i VG og Dagens Næringsliv. Hele historien på Heia Nord-Norge. Alt for å prøve å trekke folk inn til de 12 stillingene. 

DETTE HANDLER OM hvordan kommunen har reist seg etter vedtaket om nedleggelse av flystasjonen. Nå skal det bygges satelittoppskyting og hvalmuseum. Snart slippes laksen ut i Andfjord Salmons landbaserte oppdrettsanlegg. I tillegg til alt det eksisterende næringsliv i kommunen gjør. 

Alle disse prosjektene krever kapasitet hos en kommune hvor det meste har handlet om å skalere ned de siste årene. Derfor lyser kommunen ut 12 stillinger på samfunnsutvikling og kommunalteknikk. 

– Men er det lettere å rekruttere 12 ansatte, enn én? 

Akkurat det spørsmålet stilte en politiker i Andøy i forkant av den store utlysningen. Også her har det vært krevende å fylle ledige stillinger. Svaret er trolig todelt: Det er ikke nødvendigvis lett.

Men for kompetente kandidater, dem som vil ha et mål utover det å ha en jobb å gå til, bidrar historier som dette til å bygge en merkevare og et inntrykk av en spennende arbeidsplass.

Et sted hvor flinke folk kan få interessante utfordringer. Og ikke minst ansvar. To av stillingene er viktig lederjobber: 

Skal du søke på disse jobbene, har du det travelt. For de 10 andre har du bedre tid. Sjekk alle stillingsannonsene fra Andøy kommune her!

 

MULIGHETER FOR Å kickstarte karrieren har du nå i hele Nord-Norge. Blant de rekordmange stillingsannonsene på hnn.no finner du nå noen helt unike muligheter som trainee flere steder i landsdelen. 

Næringsforeningen i Tromsøregionen startet i år trainee-programmet Fremstr, som spesielt retter seg mot utfordringer innen klima, miljø og bærekraft. 

Unikt, fordi disse stillingene nettopp spør etter nyutdannede: – Ofte konkurrerer man mot kandidater som har fem-ti års erfaring. Her er det motsatt, sier prosjektleder Emilie Isaksen

Blant arbeidsgiverne finner vi noen av landsdelens største selskaper i flere bransjer. Her er finans, kraft, bygg, stedsutvikling og romfart. For å nevne noe. Sjekk ut Fremstr og alle traineestillingene på hnn.no!

KICKSTARTE KARRIEREN KAN du også gjøre i Lofoten og Vesterålen, hvor 13 arbeidsgivere nå søker trainee i samarbeid med Look North og Egga Utvikling

Felles for disse traineeprogrammene er at de ikke bare handler om mulighet for en interessant jobb. Programmene byr også på et faglig fellesskap, personlig utvikling og en sosial ramme rundt dette året. 

Også gjennom Look North er det stor bredde i traineestillingene – men kanskje med en overvekt av muligheter for deg som sikter mot bygg, ingeniør, teknologi eller sjømat. 

 

ET EKSEMPEL PÅ det imponerende næringslivet i både Andøy, Vesterålen og Nord-Norge er LNS. Det startet som en bittelite familiebedrift i Lovika på Andøy. Nå omsetter konsernet for flere milliarder, og entreprenørselskapet vokser stadig. 

Det betyr stadig behov for flere ansatte, og nå søker selskapet anleggsleder, innkjøpssjef og controller.  Dette kan du også høre mer om vi vår podkast med LNS

Jobb for deg, eller noen du kjenner? Heia Nord-Norge bistår LNS i rekrutteringsprosessen. Kontakt faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth på 97006787 eller e-post kjartan@hnn.no

 

MULIGHETEN FOR MER ansvar finner du også i skoleverket. Blant annet på de to videregående skolene Andøy og Knut Hamsun. Begge steder søker nå rektor, hvor du som leder kan få ansvaret for relativt små skoler med drøyt 100 elever og litt over 30 ansatte. 

Men ikke mindre interessante oppgaver av den grunn: Andøy har for eksempel romfartsteknologi og ny dronelinje. Knut Hamsun har landets eneste friluftslivlinje og nasjonalt ansvar for lulesamisk. 

Les mer om begge jobbene på Heia Nord-Norge!

 

FOR NOEN TAR det tid å finne en utfordrende og attraktiv jobb. For eksempel innen finans og forsikring. Hvis det gjelder deg, så har du muligheten nå – sammen med Söderberg & Partners i Bodø, Tromsø og kanskje flere nordnorske byer på sikt. 

Den nordiske giganten på forsikringsmegling, rådgivning og formuesforvaltning skal nå etablere seg i nord, og inviterer offensive medgründere til å bli med på laget. 

Her får du muligheten til å bygge egen virksomhet, med fiks ferdig startpakke, merkevare og «smekkfull konsernkonto» til å satse. 

På hnn.no kan du både lese og høre mer om dette!

 

OG TRODDE DU det var nok, så er det heldigvis feil.

Det har aldri vært flere stillingsannonser på Heia Nord-Norge enn akkurat nå. Blant annet disse spennende mulighetene: 

• Bø kommune har klart å stoppe nedgangen i folketall. Nå søker kommunen økonomisjef og fagleder

• Kvænangen søker kommunedirektør

Finnmarkssykehuset har som vanlig mange ledige jobber: Flere LIS-jobber, psykologspesialister og bioingeniører

• Arnulf Hansen & Co søker mekaniker, byggevareselger, butikkleder og medarbeider

EY satser tungt i nord, og søker leder for rådgivning til Tromsø

• Nordlaks søker regnskapssjef, akvatekniker, prosessoperatør og motormann / lettmatros

• Nye Troms søker journalister til flere vikariater 

• Furumoen sykehjem søker avdelingsleder

PS! Vil du lage nyhetsbrev som dette, skrive historier for våre kunder og dermed møte landets tøffeste arbeidsgivere? Heia Nord-Norge søker innholdsprodusent og markedsfører. Vi ser også etter frilansere!

 

NÅ ER DET kanskje for spesielt interessert å lese videre. Men det skjer mye spesielt interessant i Nord-Norge. Og disse nyhetene er for spesielle til at vi kan la være å nevne i en kort oppsummering:

1. GIGANTISKE PLANER: Blastr Green Steel lanserte denne uka planer for produksjon av grønt stål i Salten. Opp mot 50 milliarder kroner i investeringer kan gi 1200 nye arbeidsplasser, skriver AN

2. JAKTER AMMONIAKK-TOMT: Finske ST1, som står bak flere planlagte vindparker i Finnmark, jobber videre med planer om ammoniakkprosjekter. Nå har selskapet sendt brev til alle kommuner i Finnmark med en kystlinje, med forespørsel om ledig areal.

3. PLANLEGGER E-FUEL: Selskapet Norsk E-Fuel varslet nylig planer om fabrikk for flybensin utenfor Mosjøen. Investeringene kan bli på flere hundre millioner euro, skriver Helgelendingen

4. TROR PÅ GONDOLTURISME: Reiselivet tror også på vekst i Vefsn. En gondol til Øyfjellet, med restaurant og overnatting på toppen, kan gi mange nye tilreisende og behov for flere ansatte, spår ny rapport

5. VAKSINEPRODUKSJON I LOFOTEN: ACD Pharma vil ha regjeringen med seg på planer om et senter for utvikling og produksjon av vaksiner. Senteret kan gi 50 nye arbeidsplasser. 

6. BYGGER SLAKTERI: Holmøy Maritime har signert kontrakt med Sortland Entreprenør om bygging av nytt lakseslakteri i Sortland. Totalverdien er på nesten 500 millioner kroner, skriver BLV. 

7. EN GOD IDE? Tidligere i vinter lyste Norinnova gjennom prosjektet Arctic Ignite ut penger til nye gründerprosjekter. 10 startups kan få opp til 100.000 kroner, meldte Fremover.  

Så langt positive nyheter. Men helt til slutt litt mer alvorspreget: 

TRENGER AKUTT HJELP: Samtidig som det går bra i store deler av næringslivet, er det tøffere tider i Kirkenes. Etter to år med pandemi rammes samfunnet nå av sanksjoner mot Russland og frykt for kollaps i grensehandelen. – 300 arbeidsplasser kan ryke, sier daglig leder Bjørnar Stålsett i Sør-Varanger Utvikling til Børsen.

Vi får håpe konsekvensene ikke blir så dramatiske.

Men først og fremst, selvsagt: Håpe på stans i krigen. 

Og etter en uke med mer eller mindre rasjonelle «private sanksjoner» mot russere i Norge, kan den russiske Glimt-keeperen Nikita Haikin få siste ord i dag. Som han skrev på Instagram

My message is quite simple. We all want peace. No ifs or buts. 

hilsen Gard, Heia Nord-Norge

PS! Har du fått videresendt denne e-posten? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på dette nyhetsbrevet? Da kan du sende dem til heianordnorge.no for å melde seg på!

 

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger