Søndag 11. september

Heia på deg – god søndag!

Hva har skjedd i nordnorsk næringsliv og arbeidsliv i det siste?

Her er 8 ting du bør få med deg: 

🚢 Vefsn kommune vil investere 300 millioner kroner i ny havn. Dette er kritisk for å få til nye industrietableringer i Mosjøen.

🏭 Og etableringer som BCS, Gen2 Energy og Norsk e-fuel kan gi 300 nye arbeidsplasser i Vefsn. Det viser en fersk ringvirkningsanalyse

🍣 Lerøy vil modernisere lakeslakteriet på Skjervøy for 400 millioner kroner. Investeringen øker foredlingsgraden til 50 prosent. 

Og om ikke slike summer var nok...

🔋 Freyr har inngått en avtale på leveranse av 19.000 enorme batterier til Japan. Avtalen er verdt solide 30 milliarder kroner

Samtidig er det ikke alle planer som går veien: 

⛔️ Etter lokal motstand mot vindkraft, avlyser Blastr Green Steel investeringer på 50 milliarder kroner i Indre Salten. 

... hør investor Tore Ivar Slettemoen snakke mer om utfordringene rundt motstanden og etableringen, i samtale på Arendalsuka. 

🇸🇪 Mens andre rykker fremover. H2Green Steel har satt spaden i jorda for et grønt stålverk i Boden, en investering på 25 milliarder.

Men også norske planer har høyt tempo: 

🗺 Aker Horizon legger opp til ekspressfart i regulering av grønn industri på Ballangsleira i Ofoten. Byggesøknad kan komme før jul. 

⚡️ Samtidig krever slike etableringer mer kraft. Styreleder Espen Haaland i NHO Nordland er klar: – Vi må bygge mer vindkraft!

 

Er du på jakt etter jobb? Her er noen av mulighetene akkurat nå:

🐟 En av planene som er i full gang er Andfjord Salmon. Og nå kan du bli med: Det landbaserte oppdrettsselskapet søker HR-koordinator

🩺 Meløy kommune søker avdelingsleder for helsestasjon og skolehelsetjenesten

🏦 ...mens Vestvågøy kommune søker regnskapsleder

Du kan også jobbe med sekretariatsleder Helle Næss Vesterålen regionråd, som har lyst ut regionens kanskje viktigste rådgiverstilling. – Du må brenne for samfunnsutvikling, sier Næss. 

👋 Er dette deg? Les mer og meld deg her!

📨 Din jobb her? Svar på denne e-posten, så forteller vi flere om den!

 

🛠 På heianordnorge.no denne helga kan du lese om Marthe, som valgte en yrkesvei som rørlegger. Slik fikk hun godt betalt jobb, fast stilling – og hadde kjøpt eget hus som tenåring. 

‼️ Men altfor få gjør som Marthe Robertsen i Bø. Det blir stadig færre elever på de utdanningstilbudene som er igjen, viser tallene. 

Mangelen på fagarbeidere i mange bransjer er skrikende. Men det finnes også muligheter. I noen tilfeller kan Nav legge til rette for både utdanning og inntekt. Les mer om det i denne saken på HNN!

 

Eller finn mer å lese på heianordnorge.no. God søndag videre!

hilsen alle oss i Heia Nord-Norge

Vil du snakke med oss? Svar på denne e-posten!

PS! Har du fått videresendt denne e-posten? Eller kanskje du vil tipse andre om å melde seg på dette nyhetsbrevet? Da kan du sende dem til heianordnorge.no for å melde seg på!

 

Heia Nord-Norge, Strandgata 7, 9405 HARSTAD .   Tlf.: 77 72 97 00 .
Meld deg av e-postlisten | Endre dine opplysninger